Autor Subiect: Antigel SX4 1.5  (Citit de 30610 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
Antigel SX4 1.5
« : 28.Apr.2009, 02:09:58 p.m. »
Oameni buni,

Am dat telefon pe la vreo 3 service-uri din tara sa ma interez si unul mi-a spus de "HEPU albastru", altul de "Orice marca da sa aibe calificativul G12" si ultimul "ARAL albastru sau rosu". Le-am specificat la toti daca trebuie sa fie etilen-glicol sau nu dar au tinut-o pe a lor. Acum intreb lumea de pe aici.

Pareri?

Multam fain,
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

Re: Antigel SX4 1.5
« Răspuns #1 : 28.Apr.2009, 04:43:18 p.m. »
Le-am specificat la toti daca trebuie sa fie etilen-glicol sau nu dar au tinut-o pe a lor.
Orice lichid de racire, in afara de apa distilata, contine etilen si glicol (etilen-glicol).
- http://www.uleiuri-cosmetice-auto.ro/default.asp?Type_ID=94
- http://www.accesoriu.ro/antigel-red-d-g12-organic-35c-1l-prism.html
« Ultima Modificare: 28.Apr.2009, 04:45:56 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

PTR

• Vizitator
« Răspuns #2 : 28.Apr.2009, 07:46:22 p.m. »
 Iar unele mai contin si silicati.. La SX4 poti pune orice antigel fara silicati.

Offline emanu900

• Full Member
« Răspuns #3 : 28.Apr.2009, 09:28:31 p.m. »
Ok, atunci am sa merg pe un "Aral ros" caci din cate am vazut nu contine silicati!

Multumesc,
SX4 1.5 SE

Offline MariusMGP

« Răspuns #4 : 04.Mai.2009, 03:07:58 p.m. »
Bine v-am gasit!

Am un SX4 1.5 GLX SE, cumparat de ceva mai mult de o luna de la BV si are antigel verde. Din pacate, cand am luat masina, n-am observat ca nivelul antigelului e doar vreun cm peste minim. In circa 1500 km s-a mentinut constant. As vrea sa completez, dar cei de la BV nu m-au lamurit ce fel de antigel este in masina, mi-au spus doar ca este "verde"...  :(

Singurul antigel verde l-am gasit la o benzinarie Mol (Alycol Cool, fabricat in Ungaria) si contine etilenglicol, iar ca agent anticoroziune "Potassium 2-ethylhexanoate". In manualul SX4 in romana, scrie ca trebuie folosit etilenglicol fara silicati, iar intr-un manual in engleza, specifica "ethylene glycol base phosphate type coolant".

Stie cineva exact, ce antigel "verde" este cel cu care vine din fabrica si ce componente are?
« Ultima Modificare: 04.Mai.2009, 03:25:39 p.m. de MariusMGP »

Offline BXXENL

« Răspuns #5 : 04.Mai.2009, 07:13:15 p.m. »
Eu am pus niste antigel roz (valvoline parca era) care mi-a ramas de la smart (la care la fel am completat cu din asta roz peste cel verde pe care il aveam). Mecanicul a zis ca nu-i nici o problema sa le amesteci, atata timp cat nu pui antigel contra-indicat. Pana acum ( au trecut mai bine de 4 luni) nici o masina nu a tusit.
  • SX4 1.5
Alex

Offline MariusMGP

« Răspuns #6 : 05.Mai.2009, 09:00:32 a.m. »
Am citit pe undeva ca ar fi contraindicata amestecarea antigelului cu aditivi anticoroziune anorganici (fosfati, de exemplu) cu cel cu aditivi organici (asa cum e Alycol de la Mol): "NU se vor combina tipurile de antigel (cu aditivi organici si cu aditivi anorganici), pt. ca procesele chimice sunt diferite, cei organici producand precipitarea aditivilor anorganici ceea ce conduce la scaderea gradului de protectie oferit."...  De asta ma interesa ce tip de antigel am in masina.

Am gasit si eu un antigel roz, care mi-a fost recomandat la un magazin de piese auto si pe care scria ca n-are silicati. Dealerul de la BV mi-a spus ca, nefiind "verde"  :-/ , as putea avea probleme cu garantia, daca s-ar intampla ceva dupa combinarea celor doua tipuri de antigel...

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #7 : 05.Mai.2009, 09:10:47 a.m. »
Noi folosim antigel de culoare albastru-verzui HEPU (Germany) indicativ P999 care contine 95%ethandiol si este pe baza de silicati si nu are fosfati.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline emanu900

• Full Member
« Răspuns #8 : 18.Iul.2009, 12:11:45 p.m. »
Mi-am completat astazi antigelul cu aproape 500 ml de Aral Antifreeze (care nu contine silicati) pentru ca scazuse fix pe linia lui Low probabil ca de la caldurile astea s-a mai evaporat. Nivelul meu anterior era ca la majoritatea, adica 1 cm peste Low, iar acum i-am pus putin mai sus de 3/4 dintre Low si High.
Antigelul este ros/violet. Era si Hepu la 1.5 L, dar l-am preferat pe acesta.

« Ultima Modificare: 18.Iul.2009, 12:15:40 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline BXXENL

« Răspuns #9 : 18.Iul.2009, 03:10:12 p.m. »
Sa fii cu ochii pe nivel. In mod normal nu are voie sa scada sub nici o forma. Lichidul ala rezista la 100+ de grade, chiar crezi ca se evapora de la caldura?
  • SX4 1.5
Alex