Autor Subiect: Pete de rugina pe caroserie  (Citit de 11619 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Pete de rugina pe caroserie
« : 01.Sep.2014, 03:46:55 p.m. »
Am un SX4,luat in decembrie 2010, deci de aproape 4 ani. Il spal la o spalatorie automata, la perii. Am observant ca in anumite locuri (pe usa, sus pe plafon, pe un stalp fata) e sarita vopseaua (alb) si locurile respective (de regula rotunde) sunt ruginite. Nu sunt mari dar ma gandesc sa nu se agraveze. Daca ma duc in service"ma mananca"de bani (ca trebuie razuit, kituit, vopsit cu pistolul,etc.). Ma puteti ajuta cu un sfat ceva? Multumesc frumos!
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline cristidav

Re: Pete de rugina pe caroserie
« Răspuns #1 : 01.Sep.2014, 04:24:26 p.m. »
Ma tem ca e tarziu. Rugina e ca si mucegaiul: odata instalata, numai scapi de ea.

Ce cred eu ca poti face, ca sa nu dai o groaza de bani, e sa iti cumper un repairer d-ala pe baza de ulei, gen vopsea, si sa acoperi zonele ruginite (cand masina e uscata, sa nu ramana in interior apa care sa lucreze). Asa mai poti stagna evolutia ruginei. Asa am facut si eu cu micile probleme cauzate de neatentia mea (mici lovituri), dar am aplicat acel lac imediat dupa lovitura, fara sa patrunda niciun strop de apa.

Poate mai vin altii cu pareri.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline fireburn

« Răspuns #2 : 01.Sep.2014, 04:24:56 p.m. »
Salut.
Exista creion corector sau spray corector pentru vopsea, care se fac la magazine specializate, pe baza codului culorii masinii.
Unul dintre magazine era (acum ceva vreme) in zona Lizeanu - de la obor spre Stefan cel Mare, prima la stanga (in intersectie).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 01.Sep.2014, 04:57:26 p.m. »
Sau cumperi de la dealer kit-ul pentru mici reparatii ale vopselei, de asemeni prin codul de culoare de pe placuta de timbru.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #4 : 02.Sep.2014, 08:26:00 a.m. »
Am un tubulet (asta e kit-ul) cu putina vopsea decand am luat masina. Dar sa dau peste rugina sau sa o smirgheluesc un pic?

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 02.Sep.2014, 09:09:09 a.m. »
Am un tubulet (asta e kit-ul) cu putina vopsea decand am luat masina. Dar sa dau peste rugina sau sa o smirgheluesc un pic?
Nici una si nici alta. O vopsea aplicata peste rugina o va face pe aceasta din urma sa lucreze nestingherita sub stratul de vopsea. E ca si cum ai ascunde gunoiul sub pres. Daca smirgheluiesti si apoi vopsesti, masina va arata intr-un final ca pistruiata.

Ori lasi tabla asa cum este pina la o marire considerabila a numarului de "puncte" ori bagi elementul la o reconditionare totala.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #6 : 02.Sep.2014, 11:40:13 a.m. »
Multumesc.Asa o sa fac. Pana la urma tot la service dar mai astept sa se mareasca. Dar oare astfel de problem nu sunt acoperite de garantia (parca) de 6 ani a caroseriei?

Offline coby

« Răspuns #7 : 02.Sep.2014, 11:42:32 a.m. »
Garantia nu e si pentru pietricelele de pe strada sau ciocanul " vecinului " .
auto si moto

Offline cristidav

« Răspuns #8 : 02.Sep.2014, 04:00:33 p.m. »
Ceea ce, evident, nu poti demonstra :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ASZ

« Răspuns #9 : 02.Sep.2014, 04:02:50 p.m. »
La mine se exfoliase vopseaua pe usa spate dreapta (in 2 locuri) si s-a rezolvat pe garantia caroseriei (garantia de 3 ani expirase).
Eu as miza foarte serios pe garantie avand in vedere faptul ca ai rugina pe tabla ....