Autor Subiect: Corfu  (Citit de 7406 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

Corfu
« : 21.Iun.2011, 12:26:02 a.m. »
Asa cum scriam si la rubrica "vacante Grecia", anul acesta m-am decis sa fac o deplasare catre meleagurile elene cu tinta finala Corfu. Avand in vedere ca nu mi-am facut nici o rezervare pe nicaieri, anul acesta nu am avut tinte orare sau zile deadline pentru cazare. Asadar in prima zi a concediului, am plecat din Iasi cu destinatia Giurgiu ca si prima etapa. Ce pot spune este ca din start mi-am dat seama ca pentru biata Suza era ceva cam mult cei doi adulti + 2 copii + portbagaj exterior + 4 genti, doua valize si doua baxúri de apa minerala basca vant din fata pe Bacau - Bucuresti. Acum cred ca si forma portbagajului extern este de vina, deoarece forma serveste scopului si nu prea are de-a face cu aerodinamica. Dar cam asa este cu calul de dar si cu dintzii aferenti... Ca si urmare a celor spuse, la finalul primei parti a calatoriei, CB'ul imi arata un consum mediu de 8,6%.
La Giurgiu ne-am cazat la Hanul Cosminului. Ca si recomandare, as spune da, pentru ca este curat, nu pentru ferestrele camerelor apartamentului in cauza, ce se pretau mai degraba unui spatiu tehnic fiind la inaltime si mici ca si suprafata. Dar la cei 155 ron apartamentul/noapte, am inchis ochii la propriu, nu inainte de a face o adevarata vanatoare de tantari. Seara am vizitat faleza Dunarii, in mod neinspirat as putea spune... calcand pe un covor de coji de seminte si dribland puradei.
A doua zi la ora 5.00 semnam condica in vama, la 5.30 eram in Shell Russe cu rezervorul gol, caci asa stiam ca la Bulgari este mai ieftina benzina... Atunci am realizat ca nu schimbasem lei in leva, asa cum imi propusesem. Asadar am platit cu 1,4 eur/l, deci mai scump si decat la noi - invatatura de minte!
Despre tranzitul prin Bulgaria nu pot spune decat ca a fost cu mare bafta - este imposibil sa respecti toate limitele de viteza impuse, drept care echipajele lor de politie au sanse mari sa-si rotunjeasca veniturile. Aici multumiri din suflet Solentei care m-a depasit fix inainte de un radar pe care l-as fi luat cu siguranta cu deplina seninatate...
In rest despre deplasarea pe ruta Russe -Pleven - Sofia - Sandanski, pot spune ca recomand ocolirea localitatii Pleven pe E83 si nu cum m-a dus pe mine GPS'ul prin localitate. De asemenea recomand ocolirea Sofiei pe DN1. Am pierdut 1,5h numai la traversarea ei (si era Duminica), iar pe b-dul Tsar BorisIII ne-au sarit dintzii din gura si a intrat Suza in rezonanta de la piatra cubica... deci mai bine nu.
La ora 14.00 eram deja in Thessalonik pe care l-am traversat destul de rapid (de aceea recomand deplasarea Sambata-Duminica pe aceasta ruta). Pot spune ca am avut o revelatie la modul absolut balcanic de a conduce a grecilor pe autostrada... adica nu foarte departe de stilul nostru autohton. Dar ca si consolare, la sfarsitul etapei am ajuns la un consum de 8,3l%.
Altfel spus la ora 15.00 eram in Paralia - Katerini, analizand posibilitatile de cazare. Am fost inspirat sa nu-mi fac rezervare. Am ales de pe net 3 hoteluri cu recenzii ok si le-am vizitat. Totul aici este negociabil, astfel pentru 3 zile de cazare, fata de 204 eur cat era pe booking.com, am platit doar 180eur, cu vedere la mare si cu toate facilitatile hotelului incluse in pret. Totul este sa aveti rabdare si sa nu va grabiti la negociere, :). Hotelul la care am tras, are o recomandare la superlativ: Aktaion si este situat pe malul marii. Oamenii sunt dragutzi si te fac sa te simti bine, dar nu rateaza nici o ocazie de a-ti mai lua cate un oiro...
Atasez cateva poze, restul de impresii, in zilele urmatoare.

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Silfax

Re: Corfu
« Răspuns #1 : 23.Iun.2011, 02:21:03 p.m. »
Am plecat ieri din Paralia-Katerini cu destinatia Igoumenita - 330km. Eram fericit deoarece pe harta figura traseul ca fiind pe o ruta de autostrada, estimarea timpului de parcurgere fiind 3h30' , dar cum orice socoteala de acasa nu merge cu cea din targ, practic am parcurs distanta in 4h30', autostrada fiind practic plina de tuneluri cu restrictii de 80 si 100km/h.cred ca din cei 330km ai ei, doar 1/3 se pot parcurge cu 130km/h. Am ajuns in Igoumenita cu 30 min inainte de a pleca un ferry spre Corfu, am cumparat in viteza bilete dus-intors care pentru o masina cu 4 ocupanti au fost 105 eur (mai tarziu pe vas cineva imi spunea ca m-au taxat in plus deoarece pentru 1 masina cu 2 ocupani cineva platise 65 eur dus-intors). Sunt cam 5 curse pe zi, (pentru cei interesati, pot vedea si orarul lor). In fine si aici la ferry este o loterie deoarece cu cat ferry'ul este mai mare, cu atat biletele sunt mai ieftine. Am facut cam 1h30min pana la Kerkyra, dupa care am batut nordul insulei in cautare de cazare in zona Sidari -Roda. Am constatat o crestere substantiala a pretului/l de benzina - plecand de la 1,47 eur in apropiere de Katerini, apoi la Igoumenita - 1,57 eur, ca mai apoi in Corfu sa constat ca 1,7 eur/l este ceva decent in zona...  :-S
In materie de zone pentru cazare, ce pot recomanda din vazute (am sa postez si ceva poze) este zona "Canal D'amour", o zona deosebit de pitoreasca, dar cu toate hotelurile amanetate de agentzii. In final am tras la clubul "Target" din Sidari, o locatie cu preturi decente si evident negociabile :D .Pentru o camera cu 3 paturi am platit 45 eur/noapte - 6 nopti. La camere duble, pretul se poate scoate la 25-30 eur / noapte. Pot spune ca preturile aici sunt sensibil mai mici decat in Paralia, cam cu 15-20%, atat la cazare cat si la mancare. De aici din Sidari, se pot face diverse trasee pe mare si pe uscat. Voi reveni cu detalii in zilele urmatoare.

... pe ferry                                parcari la mm                              complex Target

Plaja in Sidari

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #2 : 23.Iun.2011, 06:09:09 p.m. »
Intr-adevar, scumputa benzina, mai ceva ca pe la noi.
Sedere cat mai placuta si sa ne incanti cu multe poze!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 23.Iun.2011, 09:00:23 p.m. »
Sa gusti din produsele din fructul Koum Quat (lichior, gem, jeleuri). E singurul loc din Europa in care creste acest fruct asiatic, aclimatizat in sec. 19. Fructul arata ca o portocala de marimea unei caise.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Silfax

« Răspuns #4 : 24.Iun.2011, 07:22:54 a.m. »
Multumesc de urari, am sa caut si fructul pomenit de Gabi. Pana una-alta, incerc sa mai uploadez ceva poze facute ieri.

Offline Silfax

« Răspuns #5 : 25.Iun.2011, 01:19:34 a.m. »
Azi am fost intr-o locatie deosebita - Paleokastritza. Este o zona in care muntele coboara direct in mare. Marea majoritate a hotelurilor sunt in coasta muntelui, iar plajele sunt cat se poate de pitoresti. Se organizeaza plimbari cu vapoare cu fundul de sticla (30 eur 2Ad+2Cop), deplasari pe plaje accesibile numai de pe mare cu all inclusive 1 zi -40 eur/pers. Scuba, snorkeling si plimbari in zone salbatice cu ambarcatiuni tip taxi.

@Gabi - am dat si de fructul cu pricina... lichiorul e mortal si una peste alta am lasat la manastirea de unde am luat inclusiv dulceata ~ 40 eur  ;-) , dar este ceva deosebit intr-adevar! Si acum cateva poze din cele 318 facute numai azi...

Si nu in ultimul rand doua poze cu dedicatie:

« Ultima Modificare: 25.Iun.2011, 01:21:47 a.m. de Silfax »

Offline Silfax

« Răspuns #6 : 26.Iun.2011, 09:41:57 p.m. »
Ieri a fost o zi cat se poate de vantoasa, in sensul in care vantul a batut cu 45 - 50m/s, deci destul de tare. Pe aici se spune ca atunci cand incepe sa bata vantul asa tare, bate ori o zi, ori trei. Am avut norocul sa fie doar o zi. Oricum, preventiv am fost la Hydropolis in Sidari, un fel de Aquapark de Mamaia - bucuria kinderilor. Dupa amiaza am tras o fuga la Kassiopi, o veche asezare cu origini bizantine. Beneficiaza de un mic port in care trag cei cu tinere de iahturi, lucru reflectat si in preturile din statiune, care sunt ceva mai ridicate fata de restul din nord.
Ca de obicei seara am tras la un restaurant cu specific grecesc. Pot spune ca in materie de bucatarie, grecii sunt mari maiestrii la felurile de mancare bazate pe miel, oaie si vita. Din cele testate personal recomand: Kleftico - miel cu legume facut inabusit ; Stifado - vita gatita in sos de vin si rosii, servita cu cepe mici (nu imi vine acum in minte cum se numesc...); Pastisada - vita in sos de tomate servita pe un pat de paste; Beef Stamna - vita gatita inabusit cu legume in vas de lut, cu un star de branza topita deasupra.
In schimb am fost dezamagit de felurile de mancaruri de peste - f putine. Iar faptul ca in zona se gasesc multi britanici explica cartofii prajiti nelipsiti de la aproape nici un fel de mancare  :( .
In rest ceea ce pot spune despre oamenii de aici este ca sunt parca ceva mai putin amabili fata de cei de pe continent. Am crezut la inceput ca am dat peste niste exceptii, dar am fost deja in trei statiuni si in fiecare am avut ocazia de a constata cel putin cate o atitudine sau manifestare neplacuta pentru un turist. Dar macar exista compensatia locurilor acestea deosebite si a posibilitatilor de petrecere a timpului.
Voi reveni si cu ceva poze (dimineata este cel mai ok de uploadat poze, toata lumea doarme pana la 9.00, iar banda e libera) si din excursia de azi. Pana atunci toate cele bune!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 26.Iun.2011, 09:52:00 p.m. »
Fain concediu, distractie placuta in continuare.  :)

Cand pui poze, pune cateva si cu mancarurile de la restaurant.   :dream:

Offline adrian_r5

« Răspuns #8 : 26.Iun.2011, 09:55:41 p.m. »

... bag seama ca si la greci exista PET-uri  >:) >:) >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 27.Iun.2011, 12:31:30 a.m. »
Silfax incearca si Pantocrator si plaja aia din Agios Stefanos

Corfu cu avionul. Merita confortul. Si noi am fost in Iunie pe la mijloc. Insulita:

Capul pistei din Corfu(Kerkira) orasul capitala, unde pe o straduta se opteste circulatia cand aterizeaza avionul

Drumul spre Pantocrator - varful insulei(in inaltime). Matizul de inchiriat ne-a dus acolo.

Plaja din Agios Stefanos(Sfantul Stefan) care in perioada aia era foarte libera si intima.