Autor Subiect: Idle Learn  (Citit de 5785 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
  • Gen: Bărbat
Idle Learn
« : 17.Dec.2010, 11:49:05 a.m. »
Stie cineva cum se face Idle Learn la Suzuki SX4? Citeodata imi scade turatia mult si incepe sa tremure de parca ar fi diesel.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Idle Learn
« Răspuns #1 : 17.Dec.2010, 02:48:32 p.m. »
Eu de exemplu nu stiu la ce se refera termenul in engleza, daramite cum se zice in romana. :D Am gasit cu Google: idle learn = reset ??
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline LeonardSZK

« Răspuns #2 : 18.Dec.2010, 01:48:51 p.m. »
off topic - La casetofoanele produse in Romania inainte de '89 erau traduse functiile butoanelor (inainte, inapoi etc) mai putin cel de EJECT. Nu toti termenii se pot traduce fara a rezulta ceva hilar... Din toate postarile acestui topic nici macar una nu a fost un raspuns adevarat.  :baston: Va rog postati daca aveti un RASPUNS de dat, in rest este deschisa cafeneaua...  :cof:

on topic - Scoate borna de la baterie cca. 30 minute, se reseteaza memoria comuterului de bord. In urmatorii km masina va invata din nou cum conduci (raspunsul la accelerare, franari, relantiu etc). Am observat o mica diferenta la turatia de relantiu si cand am alimentat cu o benzina (mult) diferita de cea cu care era masina "obisnuita".

Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #3 : 18.Dec.2010, 07:33:28 p.m. »
Din putinele randuri scrise la subiect in topicul asta, am inteles ca acest "idle learn" reprezinta de fapt procedura de invatare de catre "masina" a turatiei de mers in gol. Rog sa ma corecteze cineva, daca am inteles gresit. Ce alte efecte secundare mai pot aparea dupa o deconectare pentru mai mult timp a bateriei?
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14541
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 18.Dec.2010, 07:34:12 p.m. »
Scoate borna de la baterie cca. 30 minute, se reseteaza memoria comuterului de bord. In urmatorii km masina va invata din nou cum conduci (raspunsul la accelerare, franari, relantiu etc). Am observat o mica diferenta la turatia de relantiu si cand am alimentat cu o benzina (mult) diferita de cea cu care era masina "obisnuita".

Topicul este cel putin ciudat. Pai vreti sa ziceti ca masina "invata" de la sofer ? Adica Suzie a mea e mai "toanta" decat alt SX4 fiindca nu stiu eu ce sa-i cer sau s-o "invat"? Adica daca se suie Shumacher la volan, masina a ramas cu stilul meu prudent de condus ?

Scuze, @adrian_r5, dar ai pus niste neologisme cu vechi state de serviciu in limbajul romanilor.
Apropos, cum ii zici obiectului din imagine ?

@Laurentiu, I am with you here !
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 18.Dec.2010, 07:56:06 p.m. »
Toate off-topic-urile au fost mutate in War-Zone (ca acolo le era locul). Daca vreti sa va ciondaniti faceti-o acolo!
Orice alta postare cu iz de harta va fi stearsa fara aviz.
« Ultima Modificare: 18.Dec.2010, 08:01:55 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #6 : 18.Dec.2010, 09:17:37 p.m. »
Apropos, cum ii zici obiectului din imagine ?

Știu eu, știu eu !
ROMPENTIUM
Dacă vă  mai aduceți aminte de romBAC 1-11...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 18.Dec.2010, 09:30:03 p.m. »
Idle Learn ... Citeodata imi scade turatia mult si incepe sa tremure de parca ar fi diesel.
1. check spark plugs
2. check ignition
3. check fuel
4. engine compression check
5. make a diagram of engine test
6. check the battery charge status
7. least amount of fuel mixture increases

« Ultima Modificare: 18.Dec.2010, 09:45:46 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 19.Dec.2010, 09:42:09 p.m. »
Rog sa ma corecteze cineva, daca am inteles gresit. Ce alte efecte secundare mai pot aparea dupa o deconectare pentru mai mult timp a bateriei?

ai inteles corect. nu exista nici un risc daca lasi mai mult timp deconectata borna de la baterie.. doar ca trebuie sa reglezi ceasul din nou.

Adica daca se suie Shumacher la volan, masina a ramas cu stilul meu prudent de condus ?
da , daca tu ai mers mai subturat, iar schumi merge mai turat in cativa(nu stiu exact cati) kilometri masina va invata stilul lui de condus. despre turat\subturat se mai gaseste un topic foarte incarcat, deci e destula lectura de citit.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14541
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 20.Dec.2010, 11:35:33 a.m. »
Desteapta masina  :)! Chiar nu o credeam in stare de asa ceva ... :-/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice