Autor Subiect: Diagnosticare Ignis - Tester  (Citit de 32342 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danker

Diagnosticare Ignis - Tester
« : 15.Mar.2009, 03:05:00 p.m. »
- Apropo copii.... mufa asta de sub bord stiti ce tip si pentru ce este? eu banuiesc dar ii las pe altii care stiu mai bine, sa ne spuna

« Ultima Modificare: 16.Mar.2009, 09:01:17 p.m. de danker62 »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline danker

« Răspuns #1 : 15.Mar.2009, 07:10:21 p.m. »
- M_TM- Sunt inca foarte multe dar ma straduiesc ;)
- cribo25 - explicite poze, din cate vad sertarul este ideal pentru harti, manuale, diverse documentatii... husele tale pot fi  o solutie pentru cei ca mine care nu gasesc ceva care sa-mi placa la un pret decent. :(
- cobra20- asa este, dar ce tip de mufa este, ce cablu  si ce soft ne trebuie ca sa ne conectam la laptop, sa facem mici diagnosticari, etc,.....ei aici am vrea ceva lamuriri.... pexic, adrian_r5, sau alti colegi care ar putea sa ne dea o mana de ajutor. :)

Offline cobra20

« Răspuns #2 : 15.Mar.2009, 07:42:27 p.m. »
nu sunt sigur dar tind sa cred ca este un  OBD II dar mai mult ca sigur ca gresesc, ca soft aici chiar ca habar nu am dar sa umbli cu reglaje sincer nu recomand la nimeni numai daca stii la ce sa umbli, mai bine o duci la un service
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline LeonardSZK

« Răspuns #3 : 15.Mar.2009, 08:55:49 p.m. »
..., dar ce tip de mufa este, ce cablu  si ce soft ne trebuie ca sa ne conectam la laptop, sa facem mici diagnosticari, etc,...
Este mufa OBD II. Pentru interfata cu laptopul vezi http://www.autoscan.ro/Interfata_ElmScanISO_USB.htm sau google. Softurile mai simple nu permit modificarea setarilor, dar pot da o multime de informatii de la senzori pentru cei curiosi..  :D
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 15.Mar.2009, 09:01:29 p.m. »
am pus mana pe o mufa OBDII la un capat si USB la altul.

acum... din ce a postat Leonard... mai lipseste un ELM??!!

sau o fi destul

am nevoie de softuri. are cineva?

« Ultima Modificare: 15.Mar.2009, 09:03:20 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline >pexic<

« Răspuns #5 : 16.Mar.2009, 07:46:03 a.m. »
e destul , nu-ti mai lipseste decat softul :) dar pt asta trebuie sa ne spui ce scrie pe cutia aia albastra sa vedem mai exact ce softuri sunt compatibile.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #6 : 16.Mar.2009, 08:21:21 a.m. »
am nevoie de softuri. are cineva?

Poti incerca cu ScanTool http://www.scantool.net/scantool/downloads/11/scantool_net114win.exe. Daca interfata ta e compatibila o va recunoaste... Iti trebuie si drivere pentru ea.
(ELM este tot o interfata intre OBD II si calculator)

Offline danker

« Răspuns #7 : 16.Mar.2009, 08:56:33 a.m. »
e destul , nu-ti mai lipseste decat softul :) dar pt asta trebuie sa ne spui ce scrie pe cutia aia albastra sa vedem mai exact ce softuri sunt compatibile.
Multumesc Baieti pentru explicatii, ;) dar...
Aajutaaaaati un biet constructor... ce cutie albastra? .......deci, sa recapitulez: avem nevoie de un cablu' cu mufa compatibila OBDII la un capat si usb la celalalt (peste 2 bulioane) un laptop sau tester si soft. :)

Offline miocrl

Re: Diagnosticare Ignis - Tester
« Răspuns #8 : 16.Mar.2009, 10:22:22 a.m. »
e destul , nu-ti mai lipseste decat softul :) dar pt asta trebuie sa ne spui ce scrie pe cutia aia albastra sa vedem

pe cutiuta scrie OBD II
iar inauntru e un chip: ft232 bm

hugbear zicea ca probabil va fi doar sniffer? nu putem si modifica ceva. sau?

Offline LeonardSZK

Re: Diagnosticare Ignis - Tester
« Răspuns #9 : 16.Mar.2009, 11:10:18 a.m. »
@danker62 Sorry, era vorba de "cutiuta albastra" a lui @miocrl  :D (vezi mai sus..) Interfata (250 lei) vine cu un soft open source de diagnosticare care iti permite doar diagnosticarea, nu si modificarea parametrilor sau resoftarea. Pentru asa ceva de regula ai nevoie de un soft mult mai "destept", de obicei dedicat pe o anumita firma si care costa mult mai mult decat interfata... :-S

@miocrl chipul respectiv este doar un convertor serial-USB, cred ca ce ai tu nu contine si interfata OBD II... :-/