Autor Subiect: Rodaj SX4  (Citit de 37085 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
  • Gen: Bărbat
Rodaj SX4
« : 22.Oct.2008, 02:00:33 p.m. »
Salut,

As dori sa aflu ceva detalii de la userii care au sx4 de mai mult timp.
Eu am masina de doar 2 zile.
Cum ati procedat cu rodajul?

SX4 GS 1.6 4WD Sunlight Copper
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Rodaj SX4
« Răspuns #1 : 22.Oct.2008, 03:53:13 p.m. »
Pai in primul rand "Bun venit!".
Eu sunt mai "fresh" dar iti spun cum s-a intamplat la mine:
- achizitionat masina din IS. Primul drum Iasi - Roman - Piatra Neamt - Bicaz - Gheorghieni - Brasov - Sinaia - Bucuresti (~650km)
- pana la 1000km in Bucuresti.

Am menajat-o dar in primii 1000km, la modul ca am urcat in ture pana la maxim 3000rpm. Acu' am aprox. 2800Km si nu am sesizat nici o schimbare in ce priveste consumu'.
« Ultima Modificare: 22.Oct.2008, 03:56:05 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline LeonardSZK

« Răspuns #2 : 22.Oct.2008, 04:49:45 p.m. »
Primii 1000 km max 3000 rpm, ocazional pana la 4000 rpm ;), cu accelerari lente (lungi) mai putin ocazionalele B-). Apoi la liber,  pana la 6500 rpm.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #3 : 22.Oct.2008, 05:45:18 p.m. »
Eu nu am protejat-o deloc,(nu am depasit 4000 rot/min) si am deja in 17.000 km in 5 luni si nu a consumat gram de ulei.
Aceste motoare sunt rodate chimic din fabrica nu necesita prea mare rodaj, sa nu accelerezi brusc sau sa conduci cu pedala lipita de podea in rest uleiurile isi fac treaba care trebuie  :good:
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline body

« Răspuns #4 : 22.Nov.2008, 09:30:11 p.m. »
Curios , ce intelegi prin rodaj chimic?
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #5 : 17.Mar.2009, 09:38:53 a.m. »
Hehe...eu tot incerc sa nu sar de 3000rpm...dar nu am ce face la plecari de pe loc din mijlocul intersectiilor...acolo trebuie sa ma duc la 4000...
Si mai este o chestie pe care cred ca o fac gresit:prea repede schimb, prea sportiv. Cred ca ar trebui sa nu ii dau gaz in halul asta. Una peste alta, chiar cred ca trebuie ferita putin in prima mie de km dar dupa aceea vb unui prieten : "cum ai invatat-o pana la 10.000km , asa o sa-ti mearga tot timpul".
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #6 : 17.Mar.2009, 10:21:51 a.m. »
...dar nu am ce face la plecari de pe loc din mijlocul intersectiilor...acolo trebuie sa ma duc la 4000...

De ce? :-/
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline coq

« Răspuns #7 : 17.Mar.2009, 10:34:39 a.m. »
Eu zic ca nu este problema chiar si in asa zisa perioada de rodaj la 4000 rpm, important este cum atingi
acea turatie in ce interval de secunde.
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 17.Mar.2009, 10:39:53 a.m. »
"Rodajul chimic" este de fapt o exprimare pompoasa folosita de producatori pentru perioada in care motorul sta in teste, si nu asigura de nici un fel acomodarea mecanica completa a componentelor in zonele de contact, ci doar crearea unor pelicule protectoare de natura chimica. Pe langa motor, masina are multe alte angrenaje care, oricat de avansata ar fi tehnologia constructiilor de masini, au neaparat nevoie de perioada de rodaj (vezi capitolele 1, eventual 2 de aici). In plus, rodajul chimic e acoperirea implementarii conceptului de "fiabilitate limitata": motoarele si in general masinile moderne sunt suficient de solide incat sa reziste la solicitari extreme chiar fara rodaj, in perioada de garantie. Dupa aceea, Dumnezeu cu mila! In fond, trebuie sa traiasca si service-urile din ceva, nu? Iar daca defectul nu se poate remedia, atunci mai ai o solutie: cumperi una noua! Doar n-ai vrea sa te bucuri o viata intreaga de masina pe care ai dat o carutza de bani!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #9 : 17.Mar.2009, 01:16:59 p.m. »
Pentru ca e musai sa o roiesc repede din mijlocul lor...:)
Sau tu vrei sa zici ca de ce ca sa plec rapid ajung la 4000? Daca la asta te referi atunci nu pot sa-ti raspund pentru ca pur si simplu incep sa misc masina cand deja am ceva turatie(binenteles ca nu incep sa misc masina doar din ambreiaj ptr ca asta nu m-ar ajuta prea mult in cazul asta). Nu stau sa ma uit la turatii dar nah...zic si eu...
Ideea e ca rodajul eu il vad ca o perioada de "facut curte" : o duci la cofetarie, ii arati prajiturile iar cand deja "s-a mutat tipa la tine" iti dai arama pe fata! :)
Suzuki SX4 1,5 SE